7 Kasım 2014 Cuma

En Tatlı Atölye

"18 Ekim Pazar" unutulmayacak günler arasındaki yerini aldı. Çünkü o gün Peri ile Çırağan Palace Kempinski ile Seyhan ve Füsun'un düzenlediği bir çikolata yapım atölyesine katıldık. Günler kala heyecan sarmıştı bizi ve bir saraya gideceğini duyan Peri "Orada kraliçe de olacak mı, prenses var mı?" gibi sorular sorup duruyordu. 

Saraya ulaştığımızda kızlar heyecanla etrafı keşfe çıktılar. Onların o sihirli dünyaları bir sarayın içinde olmakla daha bir renklenmiştir eminim. Sabah olduğu için etrafta bizden başka kimse de yoktu ve ortalıkta istedikleri gibi koşturmanın keyfini yaşadılar.




Mutfağa geçtiğimizde bizi profesyonel bir mutfak, profesyonel şefler, sıcak gülümsemeler, bol çikolata ve birbirinden güzel ikramlar bekliyordu. Anne ve kızlarından oluşan 10 kişilik bir ekiptik. Seyhan&Defne, Füsun&Nisan, Özlem&Ege Bahar, Fatma&Dila. Çocuklar için özel hazırlanmış mutfak önlükleri ve kepler Cansu ve Çiler Hanım'ın yardımıyla giydirildi. Bizler de önlüklerimizi takıp her anne-kıza özel hazırlanmış ekipmanların başına geçtik. Dolgusunu yapacağımız top çikolatalar, limonlu ganaj, ılıtacağımız çikolataya eklemek için damla çikolatalar ve bizim hazırlayacağımız ganaj tarifi önümüzdeydi. Peri damla çikolataları hemen birer ikişer ağzına atmaya başladı tabii şefimiz yapacaklarımızı anlatırken. 








Çocukları düşünen insanları seviyorum. Çocuklar rahat hareket edebilsin diye yükseltici paneller konulmuştu. Birazdan kızlar üşüdük dediler. Tabii burası belli bir ısıda tutulan bir mutfak. Cansu ve Çiler Hanım hemen ceketlerini çıkarıp Defne ve Nisan'a verdiler. Kızlar ceketleri giyince kendilerini müdür ilan ettiler ve mutfak teftişine başladılar. Çocuklar her an her yerde oyun üretebiliyor :D Bu arada da bir ısıtıcı getirildi mekana hemen. Hassasiyetleri için tekrar teşekkürler. 

Yaptığımız işlemlere geçecek olursak. Önümüzde ılıtarak 31 dereceye düşürmemiz gereken bir tekne çikolata vardı. Bu işleme "temperleme" deniyormuş. Ancak hiç de öyle kolay değil. Peri ile karıştırdık da karıştırdık. Kol kaslarımızı çalıştırdık epey.




Çikolatamız hazır olunca çikolata toplarını ganaj ile doldurup bu çikolatalara batırıp lolipoplar yaptık. Kızlar en çok bu kısımda eğlendi sanırım :) Çilek sevmeyen Peri çilekleri çikolataya bandırıp bandırıp yedi :D








Atölye sonunda kızların ve bizim adımıza düzenlenmiş sertifikalarımızı da aldık yanında yaptığımız ve hediye çikolatalarımız  ile birlikte. Bir de Çırağan güler yüzlü Steffen Opitz elinde ayıcıklı sırt çantaları ile çıkagelince çocuklar çok mutlu oldu. Hatta Peri bugün okula o çantasıyla gitti. 








Unutulmayacak bu güzel gün için şeflerimiz Servet Kanat ve Feride Koparan, Halkla İlişkiler yetkililerimiz Cansu Baş ve Çiler İlhan ve Yemek Direktörü Steffen Opitz'e çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok: